Kuka olen 🙂

Hei, olen Sanna…

….Misanjan yrittäjä; ikuinen opiskelija, joka rakastaa luovuutta, käsitöitä ja uuden opettelua. Sivutoimisena yrittäjänä olen työskennellyt n. 15 vuotta. Yrittäjyys on minulle erityisesti luovuuden ja omien ideoideni toteuttamista. Sekä sisustusalan, yrittäjyyden, että talous- ja hankehallinnon opiskelu ja työkokemus ovat tuoneet minulle taitoja ja tietoa, jota mielelläni kerron muillekin sivutoimisesta yrittäjyydestä kiinnostuneille naisille.

Yrittäjyyden polku kuvataan usein lineaarisena ja suorana edistymisenä sekä kasvuna, joka vaatii riskinottokykyä ja tarkkoja laskelmia. Oma tieni yrittäjänä on ollut enemmänkin marjastajan polku, joka etenee mättäältä toiselle ja tarjoaa niin paljon löydettävää ja uuden oppimista, että marjakori täyttyy alta aikayksikön! Olen saanut toteuttaa sekä luovuuttani yrittäen, että yrittäjyyttä luovasti.

Intohimoni käsitöihin on kantanut lapsuudesta lähtien ja olen iloinen, että voin jakaa tätä intohimoa muiden alan harrastajien kanssa.

Sivutoimisesta yrittäjäyydestä kiinnostuneille verkkokurssini tarjoavat turvallisen ja käytännönläheisen opiskelujakson, jossa saat hyvät eväät lähteä omalle polulle yrittäjyyden maailmaan. Kursseilla saat käytännöntaitojen lisäksi hyvän perustan talousajattelulle, niin oman talouden kuin yrittäjän taloushallinnon näkökulmasta, aina asuntosijoittamiseen saakka.

Kuva yrittäjyyspolkuni varrelta, perustaessani verkkokaupan – 8 vuotta ja 10 kiloa sitten.

Omakuva III

Toivottavasti tahti ei jatku yhtä kiivaana. 🙂

Oma yrittäjätarinani…

…on täynnä itseni haastamista ja innostuneisuutta. Mutta aloitetaanpa alusta:

Perustin toiminimen vuonna 1998. Työskentelin silloinkin sivutoimisena yrittäjänä, kunnallisen puolen toimistotyön ohella. Ensimmäiset vuodet tein eri brändien suoramyynti- ja verkostomarkkinointityötä. Tutuksi tulivat isot messutapahtumat, myyjäiset, kotiesittelyt ja yritysvierailut. Nuorena ja energisenä nautin näistä erilaisista tapahtumista ja itseni haastamisesta.

Vuonna 2010 muutimme ensin Ouluun ja siitä kolmen vuoden päästä, pääkaupunkiseudulle. Siinä vaiheessa laitoin toiminimeni tauolla muutamaksi vuodeksi, mutta vuonna 2017 perustin toiminimen uudestaan. Silloin sai alkunsa Misanja ja verkkokauppa -toiminta, yhden viikonlopun aikana. Olen itse aina pitänyt tietokoneella työskentelystä ja näin, että perustamalla verkkokaupan, voin haastaa omia taitojani niin visuaalisen suunnittelun kuin teknisen osaamisen saralla.

Koska tuolloin vuonna 2017 minulle tarjoutui mahdollisuus kokeilla käsityökahvila -toimintaa, laitoin sellaisen ”pystyyn” kesällä ja pyöritin kahvilaa noin vuoden verran. Aika oli raskas mutta antoisa ja antoi minulle erinomaista kokemusta myös kahvilamaailman puolelta. Totesin kuitenkin, että kahvilatoiminta ei ole minun alani, enkä halua siihen panostaa enemmän, vaan haluan nimenomaan kehittää verkkokauppaani käsitöiden ja muiden luovien asioiden sekä digiyrittämisen puolella. Muistan jo lapsena nauttineeni asioiden järjestelystä ja pankkineidin ammatti oli yksi suosikkejani. Mutta palataanpa vuoteen 2018:

Sain kahvilaan uuden yrittäjän ja jatkoin Misanjan tarinaa käsinvärjättyjen lankojen ja verkkokaupan parissa, samalla opiskellen sekä tuotekehitystä, että yrittäjän ammattitutkinnon.

Misanjan käsityökahvila II
Misanjan käsityökahvila II
Misanjan Käsityökahvila

Tarina jatkuu….

Uuden kehittämisen into näkyy työssäni vahvasti ja 2020 -luvulla olen opiskellut sekä sisustussuunnittelua, verkkokaupan kehittämistä että verkkokurssien rakentamista. Myös tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon suoritin vuonna 2021.

Sen jälkeen kävin vielä lähes kaksivuotisen sisustussuunnittelijan koulutuksen (Taideteollisuusalan ammattitutkinto, Sisustaja), joten luovan ja visuaalisen alan opinnot ovat tulleet tutuiksi.

Näiden kaikkien vuosikymmenten työn ja opiskelujen johdosta, olen vuonna 2024 perustamassa Misanjan Taitoakatemiaa, johon kokoan oman osaamiseni pohjalta verkkokursseja myös Sinua hyödyntämään. Jos olet lukenut koko esittelyni, voit arvata, että minulla on tietoa ja kokemusta monenlaisista asioista yrittäjyydessä. Vuosien opiskelujen ja työskentelyn myötä olen vihdoin päättänyt koota osaamistani myös Sinua hyödyttämään!

Taitoakatemiaan kokoan sekä käsityö- ja sisustusalan vinkkejä harrastajille, että sivutoimiseksi yrittäjäksi haluaville. Tiedän, että yksinyrittäjän ja sivutoimisen yrittäjän ei aina ole helppo päästä eteenpäin, voimavaroja tarvitaan niin moniin asioihin ja pahimmassa tapauksessa ei ole ketään, kenen kanssa jakaa asioita.

Tämä on yksi syy, minkä vuoksi haluan tarjota Sinulle, erityisesti sivutoimisesta yrittäjyydestä kiinnostuneelle tai sellaisena toimivalle tukea ja apua alkutaipaleellasi.

Ota yhteyttä suoraan minuun sähköpostitse tai puhelimitse, myös jos haaveenasi on perustaa sivutoiminen yritys, koska tiedän kokemuksesta, että aloittavalla yrittäjällä on paljon kysymyksiä ja joskus yksinyrittäjän tie on yksinäistä. Useinkin jo pelkkä ajatusten vaihtaminen toisen kanssa avaa asioita itsestään!

Etsy: https://www.etsy.com/fi-en/shop/Misanja?ref=seller-platform-mcnav

Pinterest: https://fi.pinterest.com/misanja71/

Facebook: https://www.facebook.com/Misanja.fi

Facebook-ryhmä sivutoimiset naisyrittäjät: https://www.facebook.com/share/xRRS3NdnPtYFWnBQ/

Instagram: https://www.instagram.com/misanja.fi/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCrMCdiIUoimx6udXF4G548g

Ravelry: https://www.ravelry.com/people/Misanja

Lankajoulukalenterin Fb: https://www.facebook.com/lankajoulukalenteri

Lankajoulukalenterin Insta: https://www.instagram.com/lankajoulukalenteri/

Lankajoulukalenterin Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCAixiwwAPJk3b-43oOTcX0w

Ota yhteyttä
Misanja - kevät