Näin hyödynnät käsitöitä sisustamisessa – vinkkejä

Näin hyödynnät käsitöitä sisustamisessa - vinkkejä

Opiskelin vuosi sitten sisustussuunnittelijaksi ja usein sillä alalla keskitytään markkinoilla toimivien yritysten sisustustuotteisiin ja -palveluihin. Nämä ovat tietysti kauniita ja trendien mukaisia, ne ikään kuin kutsuvat uudistamaan kotia vuodenaikojen ja juhlapyhien mukaan. Kaupasta ostettavat tuotteet ovat helppoja ja joskus heräteostoksia ruokaostosten lomassa. Näitäkin tarvitaan. Mutta me käsitöiden tekijät voimme tehdä tästäkin hiukan enemmän oman näköistä ja erilaista!

Käsitöillä voimme luoda uutta kotiin ilmettä ja persoonallisuutta helposti ja miellyttävällä tavalla, käsillä tehden ja luovasti. Käsitöiden yksi ”pointti” onkin juuri siinä, että ne aina ilmentävät jollain tavalla tekijäänsä ja ovat persoonallisia. Neulotut ja virkatut käsityöt eivät valmistu hetkessä, joskus joulukoristeet ovat valmiita vasta seuraavana jouluna (jos silloinkaan… ), mutta ne tuovat paljon iloa koko matkan ajan; ensimmäisestä silmukasta lähtien! Ja ne ovat varmasti persoonallisia.

Mieheni on ehkä jopa väsynyt erikoisiin tietokone -laukkuihini tai roskapönttöön, joka onkin pyykkiaineen tuotepakkaukselle virkattu ”roskislaukku”. Muistutan häntä silloin ystävällisesti, että hän on tekemisissä tekijän ja laukun tai roskiksen kanssa, jollaista ei löydy koko maailmasta toista kappaletta! En tosin tiedä auttaako se mitään… 🙂

Näin hyödynnät käsitöitä sisustamisessa – vinkkejä käytännön tasolla.

Nämä tulivat itselleni mieleen, mitä vois virkata tai neuloa näin kesällä, asusteiden lisäksi:

Tuolin- ja rahinpäälliset
Sisustustyynyt
Oviverho
Ikkunaverhot
Keittiön tekstiilit; patalaput, pöytäpyyhkeet, pöytäliinat ym.
Säilytyskorit ja pienet -rasiat
Roskapönttö (itse asiassa voi olla esim. laukku tai kori, joka on virkattu jonkin laatikon koon mukaan)
Kesäkukat (erityisesti virkattuja malleja on paljonkin, kestäisivät jopa minulla!)
Kesähatut
Koristeet, valoverhot ja valoköynnökset
Matot
Säilytyspussukka kaukosäätimelle
Aurinkotuolin päällinen

Muista kesäkäsitöitä tehdessäsi, että tärkeintä ei ole lopputulos (varsinkin, jos käsityöt tahtovat jäädä kesken), vaan koko matka! Joskus matkan lopputulos on kaunis tuote, mutta ei aina ja sekin on ok. Voit aina purkaa työn ja aloittaa alusta, ehkäpä vielä paremman idean kanssa. 🙂

Ehdottomasti kesällä kannattaa kokeilla jotain uutta ja erilaista, kesällä on mahdollisesti virtaa sellaiseen enemmän. Jos etsit ideoita uutta varten, laita viestiä tai käy kurkkaan esim. Pinterestistä mitä kaikkea kivaa sieltä löytyy ja lähde rohkeasti kokeilemaan, et häviä mitään.

Ja ihana jos jaat sun töitä tänne meille muillekin ihasteltavaksi!

Lämmintä kesää Sinulle ja läheisillesi!

Sanna

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *